Reklam
Anasayfa Kategoriler Çan Sağlık ÇAN’A DENİZ GELDİ !..
ÇAN’A DENİZ GELDİ !.. PDF Yazdır e-Posta
Çarşamba, 28 Ekim 2009 01:08

 

 

Özellikle Sabah erken ve gece geç saatlerde, Tepeköy sırtından Çan’a gelirken veya hastane ve daha yukarı semtlerden, birde Efe Çavuş sırtlarından Kasaba merkezimize baktığınızda müthiş bir manzara göreceksiniz. Sakın şaşırmayın, o gördüğünüz bir deniz veya göl değil. Çan’ın üstüne çökmüş ancak bizim farkına varamadığımız bir hava kirliliğinin yarattığı Çan üstündeki görüntüden başka bir şey değil.

Düşünebiliyor musunuz, daha kış gelmedi, kalorifer ve sobalar tam olarak yanmaya başlamadı. Birde soğuk kış günlerinde tüm ilçede soba ve kaloriferlerin yandığını varsayacak olursak, halimiz nice olur bilemiyorum. Allah hepimize derman versin.

Napçez netçez bilemiyom emme, bu kış baya sert geççe benziyo.

Bir kere evlerimizde soba yakanlar, soba ve baca temizliğini, kalorifer yakanlar bacalarındaki filtrelerinin ve kaloriferlerinin temizliğini ve bakımını umarım yapmışızdır.

 

Eh bu sene Çan kömürünü de yakacağız inşallah, sakın ola ki daha ucuz buldum diye ne idiğü belirsiz kömürleri yakmayınız. Belki böylece bu kışı da hava kirliliği açısından en azından hasarsız atlatırız diye umuyor ve diliyorum.

Fotoğraf – Haber: Engin Özer

 

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile