İda Dayanışma Derneği 30 Ağustos Zafer Bayramı basın açıklaması

30.08.2016

İda Dayanışma Derneği 30 Ağustos Zafer Bayramı basın açıklaması

AYNI KARARLILIKLA

Ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlığı için Emperyalizme karşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük mücadele verdiği, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar da yapılan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile kazandığı zaferi kutluyoruz.

Bu zaferle Türkiye Cumhuriyetinin temeli sağlamlaştırılmıştır.

Halkımız gerek Milli Kurtuluş Savaşı ve gerekse 30 Ağustos 1922’deki zaferle sadece kendi özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini kazanmakla kalmamıştır. Dünyadaki mazlum milletlerede bir umut ve örnek olmuştur. Nerede bir anti emperyalist mücadele varsa orada Mustafa Kemal Atatürk ve halkımızın verdiği özgürlük, bağımsızlık savaşının izleri vardır. Tıpkı Ernosto Che Guevara gibi.

14 Haziran 1928’de doğdu. Hayatını eşitsizliğe karşı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine adayan Arjantinli doktor yaşasaydı bugün 88 yaşında olacaktı.

9 Ekim 1967’de Bolivya da 39 yaşında karşı devrimciler tarafından katledildi.

Tüm dünyada özgülük hareketlerinin simgesi oldu.

Emperyalizmin dünyadaki simgelerinden 6.filonun İstanbul Dolmabahçe önlerindeki güç gösterisine karşı Türkiyeli devrimcilerin Amerikan askerlerine denize dökmelerini, ama yine o zaman gerici kalkışmacıların aynı bu günlerdeki iş birlikçiliğini hatırlamadan edemiyoruz.

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramımızın yıldönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye halkı olmak üzere bütün dünyada Emperyalizme karşı mücadele veren kahramanları saygı ve onurla anıyoruz.

Çanakkaleli Yurtseverler

YORUMLAR