CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ’ün basın açıklaması

21.01.2017

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ’ün basın açıklaması

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ’ün Sabaha karşı biten anayasa görüşmelerine ilişkin basın açıklaması

SON SÖZ BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİNDİR.

Günlerdir TBMM’de görüşmeleri süren Gazi Meclisi etkisizleştirecek ve başkanlık divanı üstünde büyük puntolarla yazan EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR ilkesini yok edecek Anaya değişiklik teklifi sabaha karşı 339 oyla kabul edildi. CHP olarak komisyon ve genel kurul aşamasında bu teklifin kişiye özel olarak hazırlandığını ve ülkenin kanayan hiçbir yarasına merhem olamayacağını anlattık.

Hukukçuların tartışmadığı, STK’ların tartışmadığı, Üniversitelerin, Baroların tartışmadığı, Odaların görüşünün alınmadığı, TÜSİAD’ın MÜSİAD’ın görüşünün alınmadığı, işçi ve memur sendikalarının görüşünün alınmadığı bir atmosferde bu teklif iki partinin uzlaşısıyla Türk Milleti’ne dayatılmak istenmiştir.

Sarayın mutfağında hazırlanan bu teklif, AKP’de imzaya açılmış MHP milletvekillerinin de desteği ile bu sabah itibari ile TBMM’den geçmiştir. Bundan sonra söz Büyük Türk Milleti’nindir.

Bu halk diktatörlüğe geçit vermeyecek, külliyenin bu ülkeyi bölmesine izin vermeyecektir…

Bu değişikliklerle Partili Cumhurbaşkanı her şeyin tek hakimi olacaktır. Partili cumhurbaşkanı: Kendi atadığı yargı mensupları, Kendi atadığı rektörler, Kendi atadığı bürokratlar, Kendi belirlediği milletvekilleri, Yine kendi seçtiği bakanlar, atadığı valiler, kaymakamlar, bürokratlar… Bunun adı demokrasi olabilir mi? Bunun adı istikrar olabilir mi?

MHP’nin rahmetli lideri Alpaslan Türkeş!;  “Neticede Türkiye’yi paramparça etme, neticede Türk Milletini imha etmek demektir. Türkiye birliğini yıkma oyunudur.” diyor başkanlık sistemi için.

Enseyi karartmayacağız, dayatılan bu istibdat rejimine karşı, tıpkı Çanakkale’de, Sakarya’da yekvücut olarak direndiğimiz gibi direneceğiz.

783.562 km² vatan toprağında her  mahalleye, her sokağa, her köye gidecek ve bu yıkım projesini anlatacağız. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza anlatacağız.

Bu proje Sevr ile başarılamayanı başarma projesidir.

Bu proje yıkım projesidir.

Milletin dişi ile tırnağıyla kurduğu, yokluk ile var ettiği Cumhuriyeti, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.

YORUMLAR

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz